İçeriğe atla

• Facebook ile giriş yap Twitter ile giriş yap OpenID ile giriş yap Windows Live ile giriş yap Log In with Google      Giriş Yap   
  • Kayıt Olun

- - - - -

Orucu Bozan Haller

oruç orucu bozma 61 kefaret orucu ramazan iftar sahur vakitleri

No replies to this topic

#1 siirlerefendisi

Administrator

• Administrators
  • 6.695 Mesaj sayısı:

Gönderim tarihi: 27 / Temmuz / 2011 / Çarşamba - 10:01

Oruç Nedir?

Oruç, İslamın 5 şartından biri olup Hicretin 2. senesinde müslümanlara farz kılınmıştır.

Bakara suresi 185. ayetinde bu açıkça belirtilmiştir.

"O Ramazan ayı ki, insanları irşad için, hak ile batılı ayırt eden, hidayet ve deliller halinde bulunan Kur'an onda indirildi. Onun için sizden her kim bu aya erişirse oruç tutsun. Kim de hasta veya yolculukta ise tutamadığı günler sayısınca diğer günlerde kaza etsin. Allah size kolaylık diliyor, zorluk dilemiyor. Bir de o sayıyı tamamlamanızı ve size gösterdiği doğru yol üzere kendisini yüceltmenizi istiyor. Umulur ki, şükredesiniz!"

Kur-an ı Kerim'e göre " İmsak vakti olan gün doğmadan önceki vakitte yeme içme herhangi bir cinsi münasebeti kesip Akşam ezanına kadar Madden ve Manen bedenimizi ve ruhumuzu terbiye etmektir. Oruç sadece birşeyler yiyip içmemek değildir. İnsan vücudunun tüm azalarıyla oruç tutmalıdır. Orucun sevabı belli değildir. Onun sevabını Allah (C.C.) bizzat kendisi vereceğini söylemiştir. Eğerki siz küfreder harama el uzatır zinaya göz uzatırsanız hem boşu boşuna aç kalırsınız hemde orucunuzu bozduğunuz için 61 kefaret orucu tutmak zorunda kalırsınız. Çünkü birisine şehvetle istekle baktığınız zaman zevke geleceksiniz ve zevke gelmeniz durumunda iç çamaşırınızda bir ıslaklık oluşursa işte o zaman orucunuz bozulur. Sadece bozulmakla kalmaz 61 cezası da tutmak zorunda kalırsınız. Bu yüzden sadece aç kalmakla oruç olmaz. Küfür orucun sevabını azaltır. Sizler Allah rızası için oruç tutmaya niyetleniyorsunuz.

"Niyet ettim Allah rızası için bugünkü ramazan orucumu tutmaya diyorsunuz değil mi?." Ve bu sözden sonra ağzınızı mühürlüyorsunuz. taki akşam ezanı okunupta

"Niyet ettim Allah rızası için bugünkü ramazan orucumu açmaya diyerek" mührünüzü açarsınız.

Sizler Namaza durduğunuzda örneğin niyet ettim Allah rızası için öğle namazının farzını kılmaya diyorsunuz. Peki bu niyetten sonra namazınızı kılarken küfür ediyor musunuz. Hayır, Edebinizle surelerinizi okuyarak namazınızı tamamlıyorsunuzç Peki ya neden oruca niyet ettiğinizde ağzınıza küfür alıyorsunuz. Allah rızası için yaptığınız bir işte neden küfür ediyorsunuz.

Bu konuda sizlere bir tavsiye vereyim ve küfür etmenizi büyük oradan engelleyecek ve daha fazla sevap kazanmanızı sağlayacak. Özellikle iftar saati yoğun trafikte gidenler stresli işi olanlar;

“Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azîm”

Bu kelimeyi her sinirlendiğinizde söyleyin, sadece Ramazanda değil her vakit söyleyin en az 3 kere demeniz durumunda siniriniz yatışacak küfretmekten vazgeçeceksiniz.

Bir kişi bu cümleyi söylediği anda “Allah’ım! Senin yardımın olmadan ben hiçbir şey başaramam. Ve senden başka dayanacak hiçbir şeyim yok” itirafında bulunmaktadır. Bu sayede Alemlerin Rabbi Yüce Allah size yardım edecektir. Hiç şüpheniz olmasın.

Yüce Allah (C.C.) Ümmeti müslüman kuluna hayırlı huzurlu ve mutlu ramazanlar geçirmesini bol ibadetli günler yaşamasını ve Bayrama sevdikleriyle beraber girmesini nasip etsin

Amin Amin Amin

3 Kullanıcı bu konuyu okuyor

0 üye, 3 ziyaretçi, 0 gizli üye