İçeriğe atla

• Facebook ile giriÅŸ yap Twitter ile giriÅŸ yap OpenID ile giriÅŸ yap Windows Live ile giriÅŸ yap Log In with Google      GiriÅŸ Yap   
  • Kayıt Olun

- - - - -

Samsung jet 8000/8003 ÅŸebeke gidip geliyor

4 replies to this topic

#1 jacarew

• MobilMan
  • 2 Mesaj sayısı:

Gönderim tarihi: 04 / Mart / 2011 / Cuma - 18:48

DeÄŸerli arkadaÅŸlar;

Samsung JET 8000 model bir telefonum var,telefonun sorunu oldukça enteresan.
Ekran ışığı söndüğünde şebeke gidiyor,herhangi bir tuşa bastığımda 2,3 sn içinde şebeke geri geliyor.Telefon garantisiz olduğundan servise götüremiyorum.Gezmediğim tamirci kalmadı hiçbiri soru hakkında kesin bir kanıya varamadı,kimisi anten entegresi,kimisi yazılım(güncelledim) dedi ama ne olduğunu bilemediler.

Konu ile alakalı önemli bir nokta daha var;telefon şarj cihazı takılıyken bu sorun yaşanmıyor ama pil gücünde sıkıntı yaşanıyor.

Yorumlarınız bekliyorum,saygılarımla.

edit: konu başlıklarında sorununuzu anlatan kelimeler kullanınız

#2 sawgent

• Administrators
  • 8.342 Mesaj sayısı:
  • YerAkhisar

Gönderim tarihi: 04 / Mart / 2011 / Cuma - 23:27

anlattıklarına göre telefonun güç tasarrufuna geçtiğinde şebeke düşüyor. bunun sebebi de pil ömrünü arttırmak için şebeke için ayrılan gücü bir miktar düşürmesi olabilir.telefonda böyle bir ayarlama var mı bilmiyorum ama fabrika ayarlarına sıfırlayarak deneyebilirsin.

format kodu: *2767*3855# (not:telefon hafızası silinir)

ek olarak telefonlarda anten entegresi olmaz.sorunla ilgili olarak şarj entegresi yada şebeke işlemlerini kontrol eden çıkış dediğimiz entegre sorunu oluşturuyor olabilir diye tahmin ediyorum.

götürdüğün yerleri itina ile seçmen yerinde olur.zira ortalık kasap kaynıyor ve ekstra sorunlara neden olabiliyorlar yada sorunu çözülemez hale getirebiliyorlar.

bir de samsungların genelinde board üzerindeki entegre,diyot ve dirençlerin çoğunluğu silikonlanmış olarak geliyor.bu silikon parçaların sökülmesini engellemek için balçık gibi birşey. eğer entegre değişimi gerektiren birşeyse muhtemelen silikonlu olacak ve sorunun çözülemeyecek.

Site,üye ve modlarla ilgili her türlü soru ve sorunlarınızı özel mesaj ile iletiniz

Dosyalarımın şifreleri mobildepo.com dur

#3 jacarew

• MobilMan
  • 2 Mesaj sayısı:

Gönderim tarihi: 05 / Mart / 2011 / Cumartesi - 09:45

Öncelikle cevabınız için teÅŸekkür ederim.

Telefonun yazılımını 2 kez değiştirdim,yazılımdan kaynaklanabileceğini düşünerek ama bir işe yaramadı.Daha sonra netten orjinal batarya değerlerini bulup elimde ki batarya ile karılaştırdım maalesef elimde ki bataryanın yansanayi olduğunu tespit ettim.

Orjinal bataryalarda 900mAh veya 1080mAh yazarken bende ki batarya üzerinde 800mAh yazıyor.

Orjinal batarya modeli samsung A5-Bende ki batarya samsung A7...

Acaba sorun bataryadan kaynaklı olabilir mi? Diye düşündüm ve yan sanayi üzerinde hiç bir deÄŸer olmayan sadece üzerinde for 8000-8003 yazan baÅŸka bir batarya ile  test ettim ama sonuç yine negatif :yataaa:

Acaba orjinal veya kaliteli yansanayi bataryasını alsam çözüm olabilir mi?

#4 sawgent

• Administrators
  • 8.342 Mesaj sayısı:
  • YerAkhisar

Gönderim tarihi: 05 / Mart / 2011 / Cumartesi - 12:00

bataryadan yapmaz.

Site,üye ve modlarla ilgili her türlü soru ve sorunlarınızı özel mesaj ile iletiniz

Dosyalarımın şifreleri mobildepo.com dur

#5 ozen_12

• MobilMan
  • 1 Mesaj sayısı:

Gönderim tarihi: 02 / Ağustos / 2011 / Salı - 10:53

Mesajı Görsawgent, 04 / Mart / 2011 / Cuma - 23:27 tarihinde yazmış:

anlattıklarına göre telefonun güç tasarrufuna geçtiÄŸinde ÅŸebeke düÅŸüyor. bunun sebebi de pil ömrünü arttırmak için ÅŸebeke için ayrılan gücü bir miktar düÅŸürmesi olabilir.telefonda böyle bir ayarlama var mı bilmiyorum ama fabrika ayarlarına sıfırlayarak deneyebilirsin.

format kodu: *2767*3855# (not:telefon hafızası silinir)

ek olarak telefonlarda anten entegresi olmaz.sorunla ilgili olarak ÅŸarj entegresi yada ÅŸebeke iÅŸlemlerini kontrol eden çıkış dediÄŸimiz entegre sorunu oluÅŸturuyor olabilir diye tahmin ediyorum.

götürdüÄŸün yerleri itina ile seçmen yerinde olur.zira ortalık kasap kaynıyor ve ekstra sorunlara neden olabiliyorlar yada sorunu çözülemez hale getirebiliyorlar.

bir de samsungların genelinde board üzerindeki entegre,diyot ve dirençlerin çoÄŸunluÄŸu silikonlanmış olarak geliyor.bu silikon parçaların sökülmesini engellemek için balçık gibi birÅŸey. eÄŸer entegre deÄŸiÅŸimi gerektiren birÅŸeyse muhtemelen silikonlu olacak ve sorunun çözülemeyecek.

Arkadaşın bahsetmiÅŸ olduÄŸu sorun benim telefonumda da var fakat ben de bir türlü çözüm bulamadım. BaÅŸka bir forumda araç kitiyle alakalı olan kısmı sök at düzelir demiÅŸ fakat sizce bu ÅŸekilde sorun giderilebilir mi?

darkforestgroup.com sitesinin admini bana bu konuya benzer bir sorunla ilgili olarak mikrofonun bulunduÄŸu kısmın arkadasındaki panelin deÄŸiÅŸtirilmesinin de gerekebileceÄŸini gösteren bir doküman yollamış. Anten de o kısımdaymış sanırım, daha doÄŸrusu oradan baÅŸlıyormış ve o korumanın özdirenci yüksek ise ÅŸebekeyi engelleyebiliyormuÅŸ. İki farklı kapakla test sonuçlarını eklemiÅŸler. Sonuçta antenin ucu bataryanın üst kısmına kadar ilerliyor, alt kısmındaki korumanın direnci ne kadar etkileyebilir ki?

1 Kullanıcı bu konuyu okuyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli üye