İçeriğe atla

• Facebook ile giriÅŸ yap Twitter ile giriÅŸ yap OpenID ile giriÅŸ yap Windows Live ile giriÅŸ yap Log In with Google      GiriÅŸ Yap   
  • Kayıt Olun

- - - - -

SAMSUNG I7500 VE ANDROID İLE YAşANAN TECÜBELER.

• Bu konuya cevap yazamazsınız
5 replies to this topic

#1 yucelyucel

• MobilMan
  • 13 Mesaj sayısı:

Gönderim tarihi: 13 / Aralık / 2010 / Pazartesi - 11:48

SAMSUNG İ7500 VE ANDROİD İLE YAÅŸANAN TECÜBELER.

Burada kısaca 1 yıl sürse içinde Samsung i7500 Galaxy telefonum ve çeşitli Android sürümleri ile denemelerimden elde ettiğim tecrübeleri sizinle kısaca paylaşmak istedim. Umarım yararlı olabilirim. Uzun yazılar yazmakta çok iyi değilimdir.
Samsun i7500 Galaxy üzerinde standart iÅŸletim sistemi olarak Android 1.5 cupcake vardır. ÇoÄŸu kullanıcıya göre yetersiz bir iÅŸletim sistemidir. ÅŸuan da bu romu kullanıyorum ve sebebini aÅŸağıda elimden geldiÄŸimce açıklamaya çalıştım.

Cihaza Android 1.6 (Donut) rom yüklerseniz (sitede bu romlar ve nasıl yükleneceği ayrıntılı bir şekilde yazıyor) Türkçe desteği gidiyor. More Locale ile kısıtlı bir dil desteği alabilirisiniz. İngilizce kullanmak sorun olmaz derseniz artıları market, youtube gibi uygulamalar geliyor. Klavyenin T9 desteklemesini ve Türkçe olmasını istiyorsanız HTC_IME klavyeyi yüklerseniz bu sorunu çözmüş olursunuz. Fakat cihazın sesinde bariz bir azalma oluyor, bazen cebinizde çalan telefonu duyamıyorsunuz, yada kulaklıkla müzik dinlerken sesi en son seviyeye çıkarmanız gerekiyor. Sound hack programı ile sesi yükseltmeniz mümkün, fakat ses cızırtılı oluyor ayarları geri döndürmek gerektiğinde ses tamamen gidebiliyor ve cihazı servise götürmeniz gerekiyor. (Başıma geldi biliyorum.) Garantili cihazın farkı burada ortaya çıkıyor. Kendi şahsi fikrim akıllı telefon alacaksınız mutlaka garantili olmalı, nedeni ise akıllı telefon sistemleri daha tam oturmuş değil ve Android gibi kaynak kodları açık ve her türlü değişime, geliştirmeye açık sistemlerin donanımına bazen istemeden zarar verebiliyorsunuz. Bu arada servis maceramdan da bahsedeyim. Cihaz ses için onarıma gittikten sonra çok kısa bir sürede üzerinde orijinal olmayan rom olmasına rağmen onarımı yapılmış olarak teslim edildi. (Teşekürler TELPA) Fakat sonradan fark ettim ki bu seferde GPS gitmişti. Bu durumu servise anlatmam epey uzun sürdü ve cihazı üç defa teslim edip almam gerekti her defasında şebeke desteği olmadan google maps çalışmaz dediler sorunun google maps değilde GPS olduğunu anlatmam iki haftayı aldı sonuçta ana kart değiştirerek cihazı teslim ettiler. şuan her şey sorunsuz çalışıyor.

Tekrar rom ile alakalı denemelere dönersek en uzun süre kullandığım ve kararlı bulduÄŸum rom Drakaz’ın Galaxo V1.6.3.4 (Donut) versiyonudur. Bu rom içerisindeki Wireless tether ise bilgisayardan kablosuz modem gibi telefonunuza baÄŸlanmak için harika, hatta birkaç bilgisayar birden baÄŸlanabilir 3G internetinizi paylaÅŸabilirsiniz. Aynı program 1.5 versiyon içinde var fakat cihazı root edip super user izinlerini vermenize raÄŸmen bilgisayar ile baÄŸlanabiliyorsunuz ama internete çıkış yapamıyorsunuz. Bu romun siyah HTC Sense arayüz görünümü ise telefona ayrı bir karakter katmaktadır. Çalışma ve tepki süresi over clock yapmadan da tatmin edici seviyededir. Fakat normal kullanım dahi olsa akÅŸam cihazı ÅŸarja takmak zorundasınızdır.

Yine Drakaz’ın Android 2.2 (Froyo) sürümünü denedim görsel olarak çok güzel, kamera video çekimin çalışması müthiÅŸ bir ilerleme, diller arasında Türkçe mevcut ve 2.2 roma özel bir çok yenilik var örneÄŸin rehberdeki kiÅŸilrinizden birisinin üzerine dokunduÄŸunuzda arama, mail, google talk seçenekleri gözüküyor, bunlar güzel fakat iÅŸlem hızı çok düşük, iÅŸlemciyi Gaosp configuration ile over clock etmek gerekiyor buda size pil tüketimi olarak yansıyor. Normal kullanımla bile ÅŸarj akÅŸam olmadan bitebilir. Bu romu kullanacaksanız ÅŸarj aleti yada yedek pil bulundurmanızda fayda var. Bu denemelerim sırasında cihazın birkaç defa kilitlenmesine sebep oldum. Bazen de ekran açma tuÅŸuna basmama raÄŸmen ekranın açılmadığı oldu.

Özetlersek ÅŸuan 1.5 orijinal romu kullanıyorum ve diÄŸer romlarla aynı iÅŸlemleri yapmama raÄŸmen 1.5 rom ÅŸarj süresi çok rahat iki günü buluyor, bence en önemli artısı bu. DiÄŸer yandan ses gücü tatminkar, diÄŸer romlarda açılması uzun süren ve kasan İGO navigasyon 1.5 romda hızlı çalışıyor ve çabuk tepki veriyor. Galaxo 1.6.3.4 romu nandroid ile yedekte tutuyorum ihtiyacım olduÄŸunda kullanıyorum ama zaten sıklıkla kullanmakta olduÄŸum programları app control programı ile cihaza yedekledim ve 1.5’te de sorunsuz kullanıyorum. Bazı programlar çalışmıyor 1.6 olmasını istiyor ama onlarda elzem deÄŸil. Hatta daha önce forumda paylaÅŸmıştım 1.5 rom’un market ekli versiyonu kullanımda bana yeterli geliyor. Dilim döndüğünce başımdan geçenleri anlattım umarım faydalı olmuÅŸtur.

#2 computerscience

• MobilMan
  • 18 Mesaj sayısı:

Gönderim tarihi: 15 / Aralık / 2010 / Çarşamba - 10:19

drakazın yaptığı 2.2 sürümlerinden hangisini denediğini bilmiyorum ama pil süresi ve hız konusunda söylediklerine katılamayacağım. çünkü pilin 5 gün gittiğine şahit oldum. :( hızıda azımsanamayacak kadar iyi. lütfen yeterli testler yapmadan insanları yanlış bilgilendirmeyelim.

#3 cananoz

• Mobildepocu
  • 107 Mesaj sayısı:

Gönderim tarihi: 15 / Aralık / 2010 / Çarşamba - 13:21

ben testlerinize katılıyorum denediginiz tum romları denedim ekran yesillenme sorunu yuzunden yuklemedigim rom kalmadı video çekim olayı yuzunde 2.2 yi cok istiyorum kamera var video çekemiyorsunuz berbat bişiy 2.2 galari cok hosuma gidiyor ama 2.2deki kitlenmeler ve yavaslık benide bezdirdi program yukledikcede gidiyor sarj konusunda en iyi surum 1.6 donut ustune rom tanımam sarj konusunda galaxo sürümünü fazla kullanmadım onun için bişey diyemiycem ama mutlaka oda guzeldir 1.5 gps cok yavas wifi okadar iyi degil modemden bir kapı uzaklassam sinyal cok zayıflıyor he birde bluetooth olmaması çok fena beni rezil eden taraflarında en birincisi bu oluyor ikincisi video çekim diger telefonları etkileyen tarafı sadece barkod widget lar ekran oda androidle gelen seyler yani telefonun ekranı ve kamerasını eşlestirme yaqpamıyorum bile bir adam akıllı stabil bir surum cıkmadı

#4 yucelyucel

• MobilMan
  • 13 Mesaj sayısı:

Gönderim tarihi: 17 / Aralık / 2010 / Cuma - 13:42

Ersin Koç'un blogundan alıntıdır.
metnin orjinali

Linkleri Görmek için Giriş Yapın yada Üye Olmalısınız

Samsung i7500 Galaxy satın almadan önce uyarılarım, satın alanlara tavsiyelerim!

Bir yıl kadar önce Türkiye’ye giren ilk Android İşletim Sistemi destekli telefon olması nedeniyle, benim de satın aldığım ve nasıl ROM yükleneceÄŸine dair yazı yazdığım Samsung i7500 Galaxy ile ilgili çok fazla hit almaya baÅŸladım. Gördüğüm kadarıyla bir çok alışveriÅŸ sitesinde 500 TL’nın da altına inen bu model kapış kapış satılıyor. 1 sene önce 990 TL ödemiÅŸtim, daha son taksidi yeni bitti diyebilirim. İnsan üzülüyor, 2. el deÄŸeri bile yok neredeyse ürünün. Bir süredir Google Nexus One kullanıyorum, i7500 telefonum ise sadece belki arayan soran olur diye 2. hattım takılı olarak kenarda duruyor.

Telefonun bu kadar ucuzlama sebebini hiç merak ettiniz mi? Ben size söyleyim en iyisi. Malesef telefon halen Android 1.5 sürümü ile gelmekte (Android Market eksiÄŸi de cabası) ve ancak bu sürüm ile düzgün çalışabilmekte. Malesef iÅŸlemci ve bellek yetersizliÄŸi nedeniyle Android’in 2.1, 2.2 gibi sürümleriyle ilgili bir güncelleme paketi sunulmayacak. Resmi 1.6 sürümüne ise bir süre önce bir kaç blogda rastladım o kadar. Gerçi telefona Custom Rom kurarak 1.6 hatta 2.2 Froyo bile kurabilmekteyiz. Ancak dediÄŸim gibi telefonun yetersiz donanımı sebebiyle bu güncellemeler eskiyi aratıyor.

Eğer şu ana kadar bu telefonu almayan şanslı taraftaysanız gerekirse biraz daha para ekleyerek Samsung i5700 Galaxy Spica, LG GT540 Optimus, HTC Tattoo, HTC Wildfire gibi telefonlarla Android dünyasına el atmanız daha akıllı olacaktır. Saydığım modeller malesef üst düzey telefonlar değil, ancak i7500 kadar da düşük donanıma sahip değiller. Gönül isterki herkes Nexus One, HTC Desire, Samsung Galaxy S gibi telefonlar alsın. Ancak ülkemizdeki tüm elektronik ürünlerde olduğu gibi yurt dışına göre 2 misli fiyatlarla satılan bu telefonları almak için gelir durumunuz iyi olmalı.

Eğer bu yazıyı görmeden önce bir şekilde Samsung i7500 Galaxy sahibi olmuşsanız da

Linkleri Görmek için Giriş Yapın yada Üye Olmalısınız

adresinde görebileceğiniz Galaxo ve Gaosp 2.2 (Froyo) sürümlerini denemenizi öneririm. Ben kendi telefonumda bir süre 2.2 sürümünü kullanıp batarya ömrüyle sorun yaşayınca 1.6 olan sürüme geçmiştim.

Telefon üreticilerin her kitleye satış yapmak istemesini, o nedenle de ucuz ürünler çıkarmasını anlıyorum. Ancak telefonu kullanan kiÅŸilerde Android’den uzaklaÅŸtıracak derecede negatif etki yapan telefon üretmek uzun vadede kimseye kar getirmez. Umarım artık daha fazla bu donanımda ürünler üretmezler. Her ne olursa olsun henüz Android ile tanışmamışsanız, tanışmak için daha fazla beklemeyin. Bütçeniz elverdiÄŸi ölçüde üst düzey telefonlar alınız. iPhone gibi her sene çöpe gidecek bir ürün deÄŸil dediÄŸim modeller. Ben Nexus One telefonu en az 4-5 sene kullanabileceÄŸimi düşünmekteyim.

#5 sedces

• MobilMan
  • 6 Mesaj sayısı:
  • YerESKÝÞEHÝR

Gönderim tarihi: 08 / Ocak / 2011 / Cumartesi - 00:09

Katılmıyorum.
ROM lar olarak tercihiniz olan Android 1.5 çok yetersiz. Bluetooth kulaklık dıÅŸında hiçbiÅŸeye yaranıyor.Bluetooth file Manager 15 dede 1.6 dada i7500 da tam anlamıyla çalıÅŸmıyor.

Şu ana kadar en iyi çıkan ROM kesinlikle "GAOSP Kamu BETA 3" (24.12.2010)  dur.Ben çok memnunum gerek hız olsun, gerek sarj ömrü olsun.
(Tabii bana 1 gün bile gitmiyor çünkü sürekli nete giriyorum)

Alıntı

drakazın yaptığı 2.2 sürümlerinden hangisini denediğini bilmiyorum ama pil süresi ve hız konusunda söylediklerine katılamayacağım. çünkü pilin 5 gün gittiğine ÅŸahit oldum. :) hızıda azımsanamayacak kadar iyi. lütfen yeterli testler yapmadan insanları yanlıÅŸ bilgilendirmeyelim.

5 günde sanırım telefonu hiç ellemedin? Bunu nasıl baÅŸardın?

Alıntı

ben testlerinize katılıyorum denediginiz tum romları denedim ekran yesillenme sorunu yuzunden yuklemedigim rom kalmadı video çekim olayı yuzunde 2.2 yi cok istiyorum kamera var video çekemiyorsunuz berbat biÅŸiy 2.2 galari cok hosuma gidiyor ama 2.2deki kitlenmeler ve yavaslık benide bezdirdi program yukledikcede gidiyor sarj konusunda en iyi surum 1.6 donut ustune rom tanımam sarj konusunda galaxo sürümünü fazla kullanmadım onun için biÅŸey diyemiycem ama mutlaka oda guzeldir 1.5 gps cok yavas wifi okadar iyi degil modemden bir kapı uzaklassam sinyal cok zayıflıyor he birde bluetooth olmaması çok fena beni rezil eden taraflarında en birincisi bu oluyor ikincisi video çekim diger telefonları etkileyen tarafı sadece barkod widget lar ekran oda androidle gelen seyler yani telefonun ekranı ve kamerasını eÅŸlestirme yaqpamıyorum bile bir adam akıllı stabil bir surum cıkmadı

Ekran yeÅŸlillenmesi donanımsal olabilir.100lerce rom yükle-sil yaptım hiç öyle sorunla karÅŸılaÅŸmadım.

GAOSP Android 2.2 deki video çekim sorununa çözümler:
Video çekimde  fazla ıÅŸık görünce çıkan garip karelenmelerin çözümü:
-Video ayarlarından Brightness (Parlaklık)  ayarını 0.0'ın altı yaparsanız görüntüde bozulma olmuyor.
-Video çekerken devamlı otofokus çalıÅŸmaması için ilk önce Odak modu otomatik deyin ve kamerayı çekim tuÅŸu ile odaklanın sonra Sonsuz seçin ve videoyu kaydetmeye baÅŸlayın.Artık otomatik devamlı odaklanmayacak:)

i7500 Şarj Süresi için çözüm:

Telefonun pili az gidiyor diyenler için ise gaosp un sitesindeki bir ipucu tavsiyesi deneyin belki işinizi gorur.
Bataryanızı ayarlayın
(Her zaman yapmanıza gerek yok. Ayda bir kere yapsanız yeterli olur)

1. Telefonunuz açıkken batarya full olana kadar ÅŸarj edin
2. Şarjı sökün
3. Telefonu kapatın off konumunda iken 1 saat daha kadar ÅŸarj edin
4. Şarjı sökün
5. Telefonu acın 3 dakika bekleyin
6. Telefonu tekrar kapatıp 1 saat daha ÅŸarj edin
7. Telefonunuzu açın ve uzun ömürlü bir ÅŸarjınız olsun.

:)

i7500 ın ses konusunda sorunu yok.Samsung Service Menüsü ile çok yüksek yapabilirsiniz hem hoparlör hem kulaklık sesini....

#6 azmannn1

• MobilMan
  • 38 Mesaj sayısı:

Gönderim tarihi: 28 / Eylül / 2011 / Çarşamba - 21:02

i7500 için standart bir kullanıcı olarak tek bir ÅŸey söylerim 9 sefer servise gitmiÅŸ her defasında farklı bir yeri bozuk geldi hatta servise gitmekten kasa çatladı arka kapar tırnakları kırıldı son olarak serviste kasa hariç teli bütün parçaları deÄŸiÅŸti. Daha sonrasında apple tanıştım ve kendime kızdım 1200 lira bu tele vereceÄŸime 100-200 lira daha verip keÅŸke vaktinde alsaydım. (Son serviste chazımın klonlu olduÄŸu için tamir yapamayacaklarını söylediler kayıtlı olmasına raÄŸmen. Uzun tel görüÅŸmeleri sonrasında hakların farkında olduÄŸumu görünce yapıldı. ) 5-6 aydır iphone kullanıyorum gerekse hızı gerekse kullanımı (3 yaşşındaki yeÄŸenim bile istediÄŸi gibi kullanıyor ) kısaca Android çok güzel ama hakkını verecek cihaz yapılmadı :) en azından satarken bile 3-5 lira ediyor...

1 Kullanıcı bu konuyu okuyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli üye