İçeriğe atla

• Facebook ile giriş yap Twitter ile giriş yap OpenID ile giriş yap Windows Live ile giriş yap Log In with Google      Giriş Yap   
  • Kayıt Olun

- - - - -

iPhone 3G ve 3GS için Redsn0w 0.9.6b4 ile Aktifleştirme İşlemi

• Bu konuya cevap yazamazsınız
4 replies to this topic

#1 siirlerefendisi

Administrator

• Administrators
  • 6.695 Mesaj sayısı:

Gönderim tarihi: 07 / Aralık / 2010 / Salı - 13:56

Bu işlem ile mevcut cihazınızı aktifleştirme işlemi yapacaksınız. Tekrar kurulum gibi birşey olmayacak. Tekrar kurulum gibi birşey olmayacak. Mevcut jailbreakli cihazınızla yapacaksınız. Herhangi bir uygulama vs. kaybınız filanda olmayacak aşağı yukarı 3-5 dakikanızı alacak

Kurulum için gerekli programlar

1 - RedSnow Programının son sürümünü bilgisayarınıza indirin:

Mac OS için:

Linkleri Görmek için Giriş Yapın yada Üye Olmalısınız

Windows için: (Windows 7 ve Vista kullanıcıları XP modunda programı çalıştırsın)

Linkleri Görmek için Giriş Yapın yada Üye Olmalısınız

2 - Ardından Jailbreakli cihazınız ile Cydia'ya girin Manage -----> Source ------> Add deyip

Gönderilen Resim

Sitesini repolarınız arasına ekleyin ve buradan aşağıdaki resimde bulunan iki uygulamayı cihazınıza kurun. Önce Sampref'i kurun sonra Sam'i kurun.

Gönderilen Resim

* Cihazınız bu kurulumla bir anda kendini iTunese bağlayın ekranında bırakacak kendini. Korkmayın cihazı tekrar başlatın menüye döneceksiniz.

Şimdi Ayarlara girin ve sayfanın sonunda SAM diye bir bölüm denk gelecek oraya giriş yapın.

* Karşınıza aşağıdaki resimdeki gibi bir menü çıkacak.

Gönderilen Resim

Buradan Method kısmına girip By Country and Carrier seçeneğini seçin. Cihazınız hangi ülke ve operatöre ait sim kilit varsa onu seçin. Benim cihazım MC131NF/B - Yani France --- Orange Mobile sim kilidi var. bende
* Country kısmında France
* Carrier kısmından Orange France
Seçtim
* SIM ID kısmından da ilk seçeneği seçip resimde gördüğünüz
* Regenerate SIM seçeneğine tıklayın
* Son olarakta De-Activate iPhone'a tıklayın ve uygulamadan çıkın

Şimdi bilgisayarınıza indirdiğiniz Redsn0w programını açın. Browse tuşuna tıklayıp Orjinal Firmware dosyanızı seçin.

Gönderilen Resim

Cihazımda Custom ios 4.1 var ancak bunu redsn0w kabul etmedi. orjinal ios 4.1 dosyası olmadığı için bende bu işlemi daha önceden indirdiğim orjinal ios 4.2.1 i seçip yaptım. Bu işlemde cihazınıza herhangi Baseband filan yüklemiyor.

* 3GS kullanıcıları aşağıdaki resimdeki gibi Firmware seçtikten sonra karşınıza bir uyarı penceresi çıkıyor. Eğer cihazınızın Yeni Bootrom ise Yes'e tıklayın değilse No'ya tıklayın.

Gönderilen Resim

* Firmware aşamasını geçtikten sonra aşağıdaki gibi sadece Deactivate seçeneğini seçip next diyoruz.

Gönderilen Resim

* Bu aşamada Redsn0w programı sırasıyla cihazınızı kapatmanızı. Home + Kapatma tuşuna 10 saniye basılı tutarak açmanızı ve 10 saniye sonra Kapatma tuşundan elinizi çekip Home tuşuna basılı tutmanızı söylüyor. Bu işlemi doğru yaparsanız Redsn0w deactivasyon işlemine başlayacaktır. Eğer yanlış yaparsanız bu işlemi tekrarlayacaksınız.

* Gerekli yükleme işlemi tamamlandıkran sonra iTunes programını açın.

* Cihazınızın aktifleştirildiğini göreceksiniz. Ayarlardan SAM menüsüne girerseniz aşağıdaki gibi bir resimle karşılaşacaksınız. Hayırlı Olsun

Gönderilen Resim

Son olarak iTunes programı ile Sync tıklayıp cihazınızı senkranizasyon yapmayı da unutmayın.

#2 64bjk64

• MobilMan
  • 11 Mesaj sayısı:

Gönderim tarihi: 23 / Aralık / 2010 / Perşembe - 16:40

Tesekkürler Ustam eline saglik.....Gercekten Iphone Doktorusun desem yerindedir....

#3 fatihceribas

• MobilMan
  • 1 Mesaj sayısı:

Gönderim tarihi: 27 / Aralık / 2010 / Pazartesi - 00:19

emegıne saglık arkadasım. Benım anlamadıgım bunu yapınca ne olacak neye faydası var. ve  benım sorunum cydia dan tema yukluyorum yukluyor ama bulamıyorum onu sankı bır proplem var gıbı  yada oyun ındırıyorum yukluyor ama ortada yok buunun için ne yapmalıyım

#4 siirlerefendisi

Administrator

• Administrators
  • 6.695 Mesaj sayısı:

Gönderim tarihi: 28 / Aralık / 2010 / Salı - 09:40

cydia dan yüklediğin temaları winterboard ile değiştirebilirsin. cydiadan aratıp kurarsan tema sorununu halledersin aksi durumda göremezsin.

bu işlemin faydasına gelince cihazınız aktif olduğu için birçok özelliği sorunsuz çalışır. gps çabuk ve doğru yer bulur. push notification özelliği çalışır aktif edilmeyen cihazlarda çalışmaz. Bu özelliğinde amacı twitter facebook maç sonuçları yada maillerin sana anında ekranda hücre mesajı gibi bir mesajla sana uyarı gönderir.

#5 Alper72

• MobilMan
  • 20 Mesaj sayısı:

Gönderim tarihi: 29 / Haziran / 2011 / Çarşamba - 18:53

Mesajı Görsiirlerefendisi, 28 / Aralık / 2010 / Salı - 09:40 tarihinde yazmış:

cydia dan yüklediğin temaları winterboard ile değiştirebilirsin. cydiadan aratıp kurarsan tema sorununu halledersin aksi durumda göremezsin.

bu işlemin faydasına gelince cihazınız aktif olduğu için birçok özelliği sorunsuz çalışır. gps çabuk ve doğru yer bulur. push notification özelliği çalışır aktif edilmeyen cihazlarda çalışmaz. Bu özelliğinde amacı twitter facebook maç sonuçları yada maillerin sana anında ekranda hücre mesajı gibi bir mesajla sana uyarı gönderir.

redsn0w indiremedim siteler hep hata veriyor

2 Kullanıcı bu konuyu okuyor

0 üye, 2 ziyaretçi, 0 gizli üye