Forumlardan da araÅŸtırdığım üzere bu konuda birçok bilgi mevcut ancak detaylı anlatım bulamadım ve bende kendim yaparak sizlerle paylaÅŸmak istedim. PDANet Programı ile root access yetkisi olmadan iphone, windows mobile, android os ve palm os iÅŸletim sistemli telefon ve pda cihazlarında, internet eriÅŸimi saÄŸlanan wifi, 3g, 2g edge eriÅŸim noktalarınızı (yani APNler ile) bilgisayarınızın internet explorer, fireox veya opera programları ile kullanılmasını saÄŸlamaktadır. Kısaca telefonda saÄŸlanan internet baÄŸlantılarını bilgisayarınızda kullanmaya yaramaktadır. Usb kablo ve bluetooth desteÄŸi de program tarafından saÄŸlanmaktadır. Bu tether (yayınlama) özelliÄŸi ile telefonunuzu bir wireless modem olarak da kullanabilirsiniz. Örnek : masaüstü bilgisayarınızda wifi yok ama telefondan wifi ile baÄŸlantı saÄŸladınız, iÅŸte bu program varsa masaüstü bilgisayarınızı telefonun çevreden çektiÄŸi wifi baÄŸlantısını usb ile masaüstü bilgisayarınızda kullanabiliyorsunuz. Özetle telefondaki her türlü internet baÄŸlantısını bilgisayarınızda kullanıyorsunuz. Herzamanki gibi öncelikle gerekli dosyaları bilgisayarımıza indiriyoruz.
Başlamadan önce
- Telefonumuz root yetkisinde olmak zorunda değildir. Ama root olmak için buraya bakabilirsiniz.
- Telefonumuzda Menu - Settings - Applications dan Unknown Sources işaretli olmalı.
- Telefonumuzda Menu - Settings - Data Synchronizatio'dan Bacground Data işaretli olmalı.
- Telefonumuzda Menu - Settings - Applications - Developement'da usb debugging işaretli olmalı.
- Eğer 3g payalaşacaksak Menu - Settings - Wireless Controls - Mobile Networks - Data Roaming işaretli olmalı ve tanımlı bir access point olmalıdır. Avea - Turkcell - Vodafone gibi...
Access point kurulumu için http://www.mobildepo....html;msg253882

- Telefonumuzdan wifi bağlantısını payşatıracaksak data roamingin açık olması gerekmez. (masaüstü bilgisayarda wiwfi modem işlevi için)
- Kurulum Win7 ve WinXP SP3 işletim sisteminde denenmiştir. Ve kurulumdan önce Android 1.0 usb driver bilgisayara tanıtılmıştır. Eğer siz henüz tanıtmamışsanız Android 1.0 Usb Driver'ı indirmek için
Gerekli Dosyalarımız
PDANet for Android v.2.12 - - 32 ve 64 bit versiyonu mevcuttur. Apk dosyasına gerek yoktur program kendi telefona kurulum yapmaktadır. Usb debuggingi bu yüzden açtık...
Android 1.0 Windows Usb Driver (daha önce kurmamışlar için) -
Daha önce tanıtmamışsanız Fastboot modunda adb ve android 1.0 driverlarını nasıl tanıtacağınızı burada 3.mesajımda açıkladım http://www.mobildepo...k-t46312.0.html
Artık kuruluma geçebiliriz...
Kurulum
1. PDANet'i Windows'a Kurulumu
İndirdiğimiz PdaNetA212.exe dosyamızı çalıştırıyoruz ve kurulum işlemini başlatıyoruz. Ve daha önce usb driver kuranlar için aşağıdaki gibi uyarı geliyor ve Evet diyerek geçiyoruz. Bu driverlarımızı pdanet e uyumlu hale getirecek.

Daha sonra karşımıza şöyle bir ekran geliyor. Telefonumuz eğer usb ile takılı ise çıkarmamız için uyarıyor, telefonumuz takılı ise çıkartıyor ve Tamam diyoruz.

Daha sonra karşımıza şöyle bir ekran geliyor. Usb driverlarımızın yükleneceğini uyarıyor ve usb debugging i açmamızı, usb kablosunu telefona takmamızı ve yeni program yükleme ekranı çıkarsa otomatik olanı seçmemizi istiyor. Telefonumuzu bağlıyoruz ve Tamam diyoruz.

Ve sonra bu işlem sırasında Windows da uyarı panelinde saatin yanında Yeni donanım bulundu diyecek ve 2-3 tane Samsung GSM modem interface ve WDM driverlarını otomatik yükleyecek ancak adb interface yüklenmesi aşağıdaki ekran gelecek....

Bu ekrandan Yazılımı otomatik olarak yükle dediğimizde önceden Android 1.0 ve ADB driverlarımızı yüklediğimiz için otomatik bulup kuracak.
Herhangi birşey tanıtmamıza gerek kalmayacak. Ve aşağıdaki uyarı ekranı gelirse Devam et diyoruz...

Alıntı
Ve sonra aşağıdaki ekran geliyor ve telefonumuza PDANet.apk yi kendi kuruyor. Finish ekranı gelene kadar bekliyoruz ve kurulumumuz tamamlanıyor. Ve windows saatinin yanına PDANet bağlantı sihirbazımız gelmiş oluyor.

2. PDANet ile Bilgisayarımıza İnternet Bağlantısı Kurmak - Oluşturmak
Telefonumuz usb ye bağlı iken menumuzu açıyoruz ve PDANet yüklendiğini görüyoruz. Programımızı telefonumuzdan açıyoruz ve 2. resim geliyor. Bluetooth ya da usb tether kullanacğımızı soruyor ve usb tether seçiyoruz.
Alıntı
Dikkat : Eğer halihazırda bir 3g / 2g veya bağlı bir Wireless ağınız yok ise bağlantı yok hatası verecektir. Aşağıdaki örnekte ben wireless modeme bağlıyım ve o bağlantıyı usb ile yayınlamak istiyorum. Enable USB Tether diyoruz ve bilgisayarımıza geçiyoruz...

Bilgisayarımızda köşede saatin yanında PDANet'e sağ tıklıyoruz ve Connect diyoruz aşağıdaki gibi ve bağlanıyoruz. Ve oraya Yerel Ağ'a bağlanmış gibi simge çıkıyor. Authenticated uyarısı ile bağlantımızı kuruyoruz...

Bağlantının tam ve hatasız kurulduğunu aşağıdaki görüntülerde anlıyoruz....

Hepsi bu kadar, bağlantınız hayırlı olsun...
Kolay Gelsin
Emre KUCUR
+ Uygulayan arkadaÅŸlar sonucu yazarlarsa sevinirim.