İçeriğe atla

• Facebook ile giriÅŸ yap Twitter ile giriÅŸ yap OpenID ile giriÅŸ yap Windows Live ile giriÅŸ yap Log In with Google      GiriÅŸ Yap   
  • Kayıt Olun

- - - - -

Samsung Galaxy'i PDANet Aracılığıyla Modem Olarak Kullanmak

25 replies to this topic

#1 emrekucur

• Mobildepocu
  • 129 Mesaj sayısı:
  • YerEskiÅŸehir

Gönderim tarihi: 19 / Aralık / 2009 / Cumartesi - 00:52

*
POPÜLER MESAJ!

Merhaba arkadaÅŸlar,
Forumlardan da araÅŸtırdığım üzere bu konuda birçok bilgi mevcut ancak detaylı anlatım bulamadım ve bende kendim yaparak sizlerle paylaÅŸmak istedim. PDANet Programı ile root access yetkisi olmadan iphone, windows mobile, android os ve palm os iÅŸletim sistemli telefon ve pda cihazlarında, internet eriÅŸimi saÄŸlanan wifi, 3g, 2g edge eriÅŸim noktalarınızı (yani APNler ile) bilgisayarınızın internet explorer, fireox veya opera programları ile kullanılmasını saÄŸlamaktadır. Kısaca telefonda saÄŸlanan internet baÄŸlantılarını bilgisayarınızda kullanmaya yaramaktadır. Usb kablo ve bluetooth desteÄŸi de program tarafından saÄŸlanmaktadır. Bu tether (yayınlama) özelliÄŸi ile telefonunuzu bir wireless modem olarak da kullanabilirsiniz. Örnek : masaüstü bilgisayarınızda wifi yok ama telefondan wifi ile baÄŸlantı saÄŸladınız, iÅŸte bu program varsa masaüstü bilgisayarınızı telefonun çevreden çektiÄŸi wifi baÄŸlantısını usb ile masaüstü bilgisayarınızda kullanabiliyorsunuz. Özetle telefondaki her türlü internet baÄŸlantısını bilgisayarınızda kullanıyorsunuz. Herzamanki gibi öncelikle gerekli dosyaları bilgisayarımıza indiriyoruz.

Başlamadan önce

- Telefonumuz root yetkisinde olmak zorunda değildir. Ama root olmak için buraya bakabilirsiniz.
- Telefonumuzda Menu - Settings - Applications dan Unknown Sources işaretli olmalı.
- Telefonumuzda Menu - Settings - Data Synchronizatio'dan  Bacground Data iÅŸaretli olmalı.
- Telefonumuzda Menu - Settings - Applications - Developement'da usb debugging işaretli olmalı.
- Eğer 3g payalaşacaksak Menu - Settings - Wireless Controls - Mobile Networks - Data Roaming işaretli olmalı ve tanımlı bir access point olmalıdır. Avea - Turkcell - Vodafone gibi...
Access point kurulumu için http://www.mobildepo....html;msg253882

Gönderilen Resim Gönderilen Resim Gönderilen Resim

- Telefonumuzdan wifi bağlantısını payşatıracaksak data roamingin açık olması gerekmez. (masaüstü bilgisayarda wiwfi modem işlevi için)
- Kurulum Win7 ve WinXP SP3 işletim sisteminde denenmiştir. Ve kurulumdan önce Android 1.0 usb driver bilgisayara tanıtılmıştır. Eğer siz henüz tanıtmamışsanız Android 1.0 Usb Driver'ı indirmek için

Linkleri Görmek için Giriş Yapın yada Üye Olmalısınız

Gerekli Dosyalarımız

PDANet for Android v.2.12 -

- 32 ve 64 bit versiyonu mevcuttur. Apk dosyasına gerek yoktur program kendi telefona kurulum yapmaktadır. Usb debuggingi bu yüzden açtık...
Android 1.0 Windows Usb Driver (daha önce kurmamışlar için) -

Daha önce tanıtmamışsanız Fastboot modunda adb ve android 1.0 driverlarını nasıl tanıtacağınızı burada 3.mesajımda açıkladım http://www.mobildepo...k-t46312.0.html

Artık kuruluma geçebiliriz...

Kurulum

1. PDANet'i Windows'a Kurulumu

İndirdiğimiz PdaNetA212.exe dosyamızı çalıştırıyoruz ve kurulum işlemini başlatıyoruz. Ve daha önce usb driver kuranlar için aşağıdaki gibi uyarı geliyor ve Evet diyerek geçiyoruz. Bu driverlarımızı pdanet e uyumlu hale getirecek.

Gönderilen Resim

Daha sonra karşımıza şöyle bir ekran geliyor. Telefonumuz eğer usb ile takılı ise çıkarmamız için uyarıyor, telefonumuz takılı ise çıkartıyor ve Tamam diyoruz.

Gönderilen Resim

Daha sonra karşımıza şöyle bir ekran geliyor. Usb driverlarımızın yükleneceğini uyarıyor ve usb debugging i açmamızı, usb kablosunu telefona takmamızı ve yeni program yükleme ekranı çıkarsa otomatik olanı seçmemizi istiyor. Telefonumuzu bağlıyoruz ve Tamam diyoruz.

Gönderilen Resim

Ve sonra bu işlem sırasında Windows da uyarı panelinde saatin yanında Yeni donanım bulundu diyecek ve 2-3 tane Samsung GSM modem interface ve WDM driverlarını otomatik yükleyecek ancak adb interface yüklenmesi aşağıdaki ekran gelecek....

Gönderilen Resim

Bu ekrandan Yazılımı otomatik olarak yükle dediğimizde önceden Android 1.0 ve ADB driverlarımızı yüklediğimiz için otomatik bulup kuracak.
Herhangi birÅŸey tanıtmamıza gerek kalmayacak. Ve aÅŸağıdaki uyarı ekranı gelirse Devam et diyoruz...

Gönderilen Resim

Alıntı

:( NOT : Önceden tanıtmamış kullanıcılar gerekli dosyalardan usb driverını indirip driver yolunu windowsa göstermeleri gerekmektedir.

Ve sonra aşağıdaki ekran geliyor ve telefonumuza PDANet.apk yi kendi kuruyor. Finish ekranı gelene kadar bekliyoruz ve kurulumumuz tamamlanıyor. Ve windows saatinin yanına PDANet bağlantı sihirbazımız gelmiş oluyor.

Gönderilen Resim

2. PDANet ile Bilgisayarımıza İnternet Bağlantısı Kurmak - Oluşturmak

Telefonumuz usb ye bağlı iken menumuzu açıyoruz ve PDANet yüklendiğini görüyoruz. Programımızı telefonumuzdan açıyoruz ve 2. resim geliyor. Bluetooth ya da usb tether kullanacğımızı soruyor ve usb tether seçiyoruz.

Alıntı

Dikkat : Eğer halihazırda bir 3g / 2g veya bağlı bir Wireless ağınız yok ise bağlantı yok hatası verecektir. Aşağıdaki örnekte ben wireless modeme bağlıyım ve o bağlantıyı usb ile yayınlamak istiyorum. Enable USB Tether diyoruz ve bilgisayarımıza geçiyoruz...

Gönderilen Resim Gönderilen Resim Gönderilen Resim

Bilgisayarımızda köşede saatin yanında PDANet'e sağ tıklıyoruz ve Connect diyoruz aşağıdaki gibi ve bağlanıyoruz. Ve oraya Yerel Ağ'a bağlanmış gibi simge çıkıyor. Authenticated uyarısı ile bağlantımızı kuruyoruz...

Gönderilen Resim Gönderilen Resim

Bağlantının tam ve hatasız kurulduğunu aşağıdaki görüntülerde anlıyoruz....

Gönderilen Resim Gönderilen Resim

Hepsi bu kadar, baÄŸlantınız hayırlı olsun...  :)

Kolay Gelsin
Emre KUCUR

+ Uygulayan arkadaÅŸlar sonucu yazarlarsa sevinirim.
İphone 4, ipad2 ios 5.01

#2 chona

• Mobildepocu
  • 45 Mesaj sayısı:

Gönderim tarihi: 19 / Aralık / 2009 / Cumartesi - 03:43

Bende aynı bu yolu izledim(win7 de) fakat saatin yanındaki simgeye ters tıklayıp connect dediğim zaman initializing diyor öylece bekliyro birşey yapmadan. Telefonumda i7500

#3 emrekucur

• Mobildepocu
  • 129 Mesaj sayısı:
  • YerEskiÅŸehir

Gönderim tarihi: 19 / Aralık / 2009 / Cumartesi - 03:45

pdanet versiyonunuz kaç?
bu anlattığım 2.12 içindir.
İphone 4, ipad2 ios 5.01

#4 chona

• Mobildepocu
  • 45 Mesaj sayısı:

Gönderim tarihi: 19 / Aralık / 2009 / Cumartesi - 21:59

blogunuzdaki yolu takip ettim programları ordan indirdim

#5 emrekucur

• Mobildepocu
  • 129 Mesaj sayısı:
  • YerEskiÅŸehir

Gönderim tarihi: 20 / Aralık / 2009 / Pazar - 07:12

Alıntı

blogunuzdaki yolu takip ettim programları ordan indirdim

oldumu peki??? bu başlıktaki de oradakin de de izlenen yol aynı olduysa problem değil...:)
İphone 4, ipad2 ios 5.01

#6 zangelef

• MobilMan
  • 11 Mesaj sayısı:

Gönderim tarihi: 28 / Aralık / 2009 / Pazartesi - 13:19

program iyi şekilde çalışıyor hiç bir sorun yok..

fakat benim bir sorum olacak, bluetooth ya da usb ile bilgisayara bağlanarak, bilgisayarın internetini kullanmamızı mümkün kılan programlar var mı android için? nokiamda bunu yapabiliyorum fakat android için olanına hiç rastlamadım, modemimle de wi-fi bağlantı sorunu yaşadığım için faydalanamıyorum bir türlü, bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi acaba?

#7 emrekucur

• Mobildepocu
  • 129 Mesaj sayısı:
  • YerEskiÅŸehir

Gönderim tarihi: 29 / Aralık / 2009 / Salı - 04:30

Alıntı

program iyi şekilde çalışıyor hiç bir sorun yok..

fakat benim bir sorum olacak, bluetooth ya da usb ile bilgisayara bağlanarak, bilgisayarın internetini kullanmamızı mümkün kılan programlar var mı android için? nokiamda bunu yapabiliyorum fakat android için olanına hiç rastlamadım, modemimle de wi-fi bağlantı sorunu yaşadığım için faydalanamıyorum bir türlü, bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi acaba?

androidde bu henüz mümkün değil maalesef.
İphone 4, ipad2 ios 5.01

3 Kullanıcı bu konuyu okuyor

0 üye, 3 ziyaretçi, 0 gizli üye