İçeriğe atla

• Facebook ile giriÅŸ yap Twitter ile giriÅŸ yap OpenID ile giriÅŸ yap Windows Live ile giriÅŸ yap Log In with Google      GiriÅŸ Yap   
  • Kayıt Olun

- - - - -

Samsung S8000 & S8003 Jet Firmware Güncelleme

28 replies to this topic

#1 siirlerefendisi

Administrator

• Administrators
  • 6.695 Mesaj sayısı:

Gönderim tarihi: 23 / Kasım / 2009 / Pazartesi - 12:18

Öncelikle ÅŸunu bilerek aÅŸağıdaki iÅŸlemleri yapınız.

1 - Bu güncelleme İngilizcedir. Yani cihazınıza yüklediğiniz an cihazınız İngilizce olacaktır. Türkçe güncellemeyi Samsung PC Studio aracılığı ile yapabilirsiniz.
2 - Bu güncelleme cihazınızı garanti dışı yapmaktadır. Tekrar garanti kapsamına almak için PC studio ile tekrar versiyonunu değiştirmeniz gerekmektedir.
3 - Telefonunuzun rehberini videoları resimlerin ve hafıza kartınızın yedeğini almayı unutmayın

Kurulum işlemini yapabilmeniz için cihazınızın Simlock kilidi olmaması gereklidir. Bunu kontrol etmek için *#7465625# yapın. Eğer Simlock OFF yapmazsanız telefonunuzda kilitlenme gibi sorunlar yaşarsınız

Samsung S8000 Jet Firmware Kurulum İşlemi

1 - Aşadağıki dosyaları bilgisayarınıza indiriniz
    -  S8000XEII2 Son Firmware (İngilizcedir)

*  

Linkleri Görmek için Giriş Yapın yada Üye Olmalısınız

alternatif;
       *  

- Samsung Multiloader :

- Telefonla birlikte gelen CD içerisinde yer alan Samsung NPS PC Studio Programı bilgisayarınızda kurulu olsun bu gerekli driverleri bilgisayarınıza kuracaktır. eÄŸer CD yoksa bu programda yoksa

2 - İndirdiğiniz dosyalar içinden NPS PC Studio programını kurun ve telefon ile bilgisayar arasındaki bağlantıyı yapın ardından sim kartınızı ve hafıza kartınızı silin. ve İndirdiğiniz firmware dosyasını masaüstüne zipten çıkartın

3 - Telefonu kapatın ve Bilgisayarla bağlantısını kesin yani telefondan USB kablosunu çıkartın

4 - Ses kısma tuşu + Kamera tuşu ve başlatma tuşuna aynı anda basın ve kırmızı mavi üzerinde siyah bootloader ekranı çıkıncaya kadar elinizi tuşlardan çekmeyin

5 - Bilgisayardan MultiLoader v5.56 Programını çalıştırın

6 - Telefonu Bilgisayara bağlayın

7 - Multiloader Programından aşağıdaki seçenekleri seçin

Gönderilen Resim

8 - Resimki seçimler İndirdiğiniz Firmware dosyasını zipten çıkardıktan sonra yapacaksınız. Yukarıdaki dosyaların hepsi firmware dosyasının içinde yer alıyor. Resimde de belirttiğim gibi Multiloader programında yer alan aşağıdaki seçenekleri işaretleyin yukarıda resimde gösterdim.

a - LSI6410 seçeneÄŸini seçin (samsung Jet için)
      b - Boot Change , Full Download , Master rom seçeneklerini iÅŸaretleyin
      c - Boot klasörünü seçin
      d - AMMS için amms.bin dosyasını seçin
      e - Rsrc 1 için Rsrc_S8000_Open_Europe_Slav.rc1 dosyasını seçin
       f - Rsrc 2 için Rsrc2_S8000(Low).rc2 dosyasını seçin  (Rsrc2_S8000(Mid).rc2 SEÇMEYİN)
      g - Factory FS için FactoryFs_S8000_Open_Europe_Slav_OXE.ffs dosyasını seçin
      h - FOTA - Tune ve ETC seçeneklerini BOÅŸ bırakın
       i - EÄŸer telefonunuzu program görmezse Port Search yapın görürse problem yok
       j - Download tuÅŸuna basın ve bir süre bekleyin
      k - İşlem tamamlandıktan sonra sim kartı ve SD kartı tekrar kurun
       l - Bu aÅŸamada telefonunuz yeniden baÅŸlaması gerekli eÄŸer baÅŸlamazsa bataryayı çıkartıp 3-5 saniye sonra tekrar takıp normal baÅŸlatın.
      m - Bütün iÅŸlemler tamamlandıktan sonra telefonunuzu hard reset yapacaksınız : *2767*3855#
      n - Telefonu reset yaptığınız zaman *#1234# yaparak versiyonunu kontrol edebilirsiniz. Yeni versiyon S8000XEII2 yazacaktır

DİKKAT!!!

Eğerki işlem yarım kalırsa kilitlenirse bir sorun olursa sakın telefonunuzu yeniden başlatmaya çalışmayın. Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve yukarıdaki Multiloader işlemini tekrarlayın.

Teşekkür Ederiz
Güle Güle kullanın..

Not: Bu işlem telefonunuzu garanti kapsamı dışına alacağı için tüm sorumluluk size aittir.

Samsung S8000 Jet yeni versiyonunun getirdiği yenilikleri aşağıdaki linkteki haberimizde görebilirsiniz:

http://www.mobildepo...r-t46048.0.html

#2 galaxyi7500

• Mobildepocu
  • 96 Mesaj sayısı:

Gönderim tarihi: 25 / Kasım / 2009 / Çarşamba - 21:17

ilk bastaki indirilecek dosyalardan biri,diğerine alternatif olarakmı verildi acaba??

#3 galaxyi7500

• Mobildepocu
  • 96 Mesaj sayısı:

Gönderim tarihi: 25 / Kasım / 2009 / Çarşamba - 23:05

güncellemeyi yaptım oldu..teşekkürler

#4 kaptan43

• MobilMan
  • 1 Mesaj sayısı:

Gönderim tarihi: 23 / Aralık / 2009 / Çarşamba - 23:55

selam samsung jet e friware attım ama türkçeyi yükleyemedim yardımcı olursanız sevinirim  teÅŸekkürler

#5 Leqend53

• MobilMan
  • 1 Mesaj sayısı:

Gönderim tarihi: 28 / Aralık / 2009 / Pazartesi - 22:57

APPS SECENEGINI SOLEMEMISSIN ONUDAMU KOYICAZ YOKSA BOSMU KALCAK

#6 siirlerefendisi

Administrator

• Administrators
  • 6.695 Mesaj sayısı:

Gönderim tarihi: 29 / Aralık / 2009 / Salı - 08:04

Alıntı

resimde hangi seçenekleri seçeceğinizi yazdım diğer seçenekler boş kalacak

Alıntı

selam samsung jet e friware attım ama türkçeyi yükleyemedim yardımcı olursanız sevinirim  teÅŸekkürler

Benim verdiğim linkte ingilizce olmaktadır türkçe değil yukarıda da belirttim ingilizce olduğunu

#7 hkky69

• MobilMan
  • 1 Mesaj sayısı:

Gönderim tarihi: 27 / Ocak / 2010 / Çarşamba - 22:01

Alıntı

Alıntı

resimde hangi seçenekleri seçeceğinizi yazdım diğer seçenekler boş kalacak

Alıntı

Benim verdiğim linkte ingilizce olmaktadır türkçe değil yukarıda da belirttim ingilizce olduğunu

slm ben cihazi yurt dişindan aldım ingilizce türkçe nasil yapabilirim siz yukarda samsung pc studyoda yapabileceğimizi sölemişsiniz tam olarak nasil oluyor yrdm olurmusunuz

3 Kullanıcı bu konuyu okuyor

0 üye, 3 ziyaretçi, 0 gizli üye