İçeriğe atla

• Facebook ile giriş yap Twitter ile giriş yap OpenID ile giriş yap Windows Live ile giriş yap Log In with Google      Giriş Yap   
  • Kayıt Olun

- - - - -

Bluetooh ile cepten bedava internet

7 replies to this topic

#1 SunShinE

• Genel Moderatör
  • 602 Mesaj sayısı:
  • YerOcean...

Gönderim tarihi: 20 / Kasım / 2009 / Cuma - 22:43

Azmin elinden hiç bir şey kurtulamazmış, uğraştım ve sonunda bluetooth'lu telefon ile bedava internete girdim, bedava derken tabi adsl faturasını saymıyoruz :hoba:

Gerekli malzemeler:

1 adet

Linkleri Görmek için Giriş Yapın yada Üye Olmalısınız

Programı
(pass: mobildepo.com)
1 adet Bluettoth'lu cep telefonu
1 adet ADSL bağlı bilgisayar(Tabii ki pc de bluetooth olacak)

Hazırlanışı:

1) cep telefonunuzun Ayarlar=>Bağlantı=>Erişim Noktaları bölümüne girip yeni bir erişim noktası oluşturuyoruz.
Gönderilen Resim
Bağlantı Adı: Farketmez
Veri Taşıyıcısı: Paket veri
Erişim Noktası ismi: internet
Diğer ayarlar aynı kalsın. Daha sonra Seçenekler=>Gelişmiş Ayarlar menüsüne giriyoruz.
Ağ türü: IPv4
Tel IP Adresi: Otomatik
DNS Adresi: Otomatik
Yakın Kopya Adresi: 127.0.0.1
Yakın Kopya Port No: 1234
olarak kayıt ediyoruz ve bu menüden çıkıyoruz.

2) Hiisi Suite v1.6.3 dosyasını indirin ve rar'dan çıkartın.
\Hiisi1.6.3\Hiisi\bin klasörünün içerisindeki Hiisi.jar and Hiisi.jad isimli dosyaları telefonunuza kopyalayın ( direk C: yada E:nin içerisine atın.)
Hiisi.jad isimli dosyaya tıklayın ve telefonunuza yükleyin.
Gönderilen Resim

3) Bilgisayarınıza bağlı olan blueetooth cihazının bağlı olduğu port numarasını (genelde com5 ya da com3'tür) hiisi suite klasörünün içerinden çıkan Pihatonttu.cmd dosyasına göre düzenlenemiz gerekli. benim diz üztü bletooth bağlantı com5 olduğu için bu Pihatonttu.cmd dosyasını note defteri ile açıp en sonraki Com7 yazan yere Com5 olarak düzeltin(yada cihazının bağlı olduğu port numarası ne işe onu yazın) ve kaydedip kapatın. şu şekilde bir kod göreceksiniz:

orjinal:

düzeltilmiş:

kaydedip kapattıktan sonra bu düzenlemiş olduğumuz Pihatonttu.cmd dosyasına çift tıklayınca Pihatonttu programı bilgisayarınızda çalışacaktır ve açılan pencerede Pihatonttu Proxy started yazacak.

4) Telefonunuza kurmuş olduğunuz hiisi suite programını çalıştırın ve aşağıdaki adımları izleyin
* Bağlantıya izin verin
* Blueetooth Mode
* Bilgisayarınızın ismi çıkacak, onu seçin
* Eğer com port numaranız doğruysa btspp://xxxxxxxxxxx şeklinde service çıkacaktır. bunu seçin ve devam edin.
* bluetooth bağlantınızın sorunsuz olduğunu test etmek için options=>settings=> Bluetooth Connection-Check now kutucuğunu işaretleyin ve ok deyin.
* son olarak ayarlarda Agent olarak Softbank seçili olduğuna emin olun ve ok deyin.
* Ekranda Hiisi Proxy[Bluetooth Mode] is idiling... şeklinde bir yazı çıkıyorsa her şey yolundadır.
Gönderilen Resim
*menu tuşuna basarak ana menüye geliyoruz (program arka planda çalışacak)

5) Telefonunuz web browserini açınız ve ayarlar kısmından (erişim noktasını ilk başta oluşturduğumuz erişim noktasını seçiyoruz ve cepten net alemine giriyoruz :yupi:
Gönderilen Resim

Afiyet Olsun... :kiki:

Dip Notlar:
Bilgisayarınızda

Yüklü Olacak
Telefonunuzun Sertifika Problemi Olmayacak
Virüs Programınız veya Güvenlik Duvarınız bağlantınızı engellemeyecek.
Burada anlatılanlar izinsiz başka sitelerde yazılmayacak, copy-paste yapacaksanız altına alıntı yazılacak ve sitenin adresi eklenecek.
Teşekkür edilecek  :kanka:
Bir balık gider balıklar ecesine ve sorar: “Hep deniz deniz derler, işitir dururum. Nedir şu deniz? Nerede bulunur?
Balıklar ecesi yanıtlar: “Varlığın denizdedir senin; içinde yaşıyor, devinip duruyorsun ya! İçin dışın deniz senin. Denizdir seni oluşturan ve denizdir sonunda dönüşeceğin. Kendi varlığın gibi kapsar seni deniz dediğin.”

#2 Sebastian.

• Administrators
  • 6.940 Mesaj sayısı:
  • YerIstanbul

Gönderim tarihi: 20 / Kasım / 2009 / Cuma - 22:48

çok zahmetliymiş be :kanka:

"Ölüm ne zaman ve nereden gelirse gelsin; Mezarıma siyah beyaz güller atılacaksa, Mezar taşıma Beşiktaş yazılacaksa, Böyle ölüm hoş gelsin sefa gelsin..."

Gönderilen Resim
Dell Inspiron 1520
Gönderilen Resim

#3 SunShinE

• Genel Moderatör
  • 602 Mesaj sayısı:
  • YerOcean...

Gönderim tarihi: 20 / Kasım / 2009 / Cuma - 22:59

yok be aslında o kadar zahmetli değil, 3 saat uğraştım doğru dürüst ayarları bulabilmek için :kiki: ama mobildepo kullanıcıları sayemde 5 dakika içinde ayarları yapıp bağlanabilecekler :kanka: elimden geldiği kadar özetlemeye çalıştım :hoba:
Bir balık gider balıklar ecesine ve sorar: “Hep deniz deniz derler, işitir dururum. Nedir şu deniz? Nerede bulunur?
Balıklar ecesi yanıtlar: “Varlığın denizdedir senin; içinde yaşıyor, devinip duruyorsun ya! İçin dışın deniz senin. Denizdir seni oluşturan ve denizdir sonunda dönüşeceğin. Kendi varlığın gibi kapsar seni deniz dediğin.”

#4 XDiscovery

• MobilMan
  • 1 Mesaj sayısı:

Gönderim tarihi: 08 / Şubat / 2010 / Pazartesi - 12:36

Sn.SunShinE,

Paylaşımınız için Teşekkürer. Uzun zamandır yapamadığım bağlantıyı sayenizde yaptım. 6210 Navigator ile Adsl hattına ulaştım. Ancak ufak bir sorun kaldı . şöyleki ; Telefonun kendi web tarayıcısı bağlanamıyor. OperaMini bağlanıyor ancak ilk bağlantıyı şebekeden yapıyor sonra hiisi bağlantısına geçiyor. Bu durumda da turkcell fırsatı hemen değerlendiriyor. Buna da bir çözüm bulursanız çok makbule geçer. Kolay Gelsin.

#5 avukat43

• MobilMan
  • 2 Mesaj sayısı:

Gönderim tarihi: 27 / Ocak / 2011 / Perşembe - 23:34

kardeş benim tel bu zip dosyasını açmıyor telimin markası nokia6120c napmam lazım bana bi yardımcı olurmusun

#6 SunShinE

• Genel Moderatör
  • 602 Mesaj sayısı:
  • YerOcean...

Gönderim tarihi: 28 / Ocak / 2011 / Cuma - 04:27

o halde bilgisayarini kullanarak unzip yapip ondan sonra telefona atabilirsin :)

#7 avukat43

• MobilMan
  • 2 Mesaj sayısı:

Gönderim tarihi: 28 / Ocak / 2011 / Cuma - 09:18

kardeş ben şimdi sana msn adresimi vercem sen onu kaydet bana msmn yoluyla yolla adale_buya@hotmail.com ekle ordan gönder programı lütfen

4 Kullanıcı bu konuyu okuyor

0 üye, 4 ziyaretçi, 0 gizli üye