İçeriğe atla

• Facebook ile giriş yap Twitter ile giriş yap OpenID ile giriş yap Windows Live ile giriş yap Log In with Google      Giriş Yap   
  • Kayıt Olun

- - - - -

Kitap Tarama Nasıl Yapılır?

7 replies to this topic

#1 gokche53

• Mobildepocu
  • 212 Mesaj sayısı:

Gönderim tarihi: 27 / Ekim / 2009 / Salı - 01:15

Alıntı

Aslında yazmak aşırı zahmetli bir iş eğer tarayıcı ile scan edebilirsen çok güzel olur yada cep telefonu veya dijital fotoğraf makinesi ile düşük çözünürlükte fotoğraflarını çekebilirsen onları da bilgisayara atabilirsen fotoğrafları biz birleştirip pdf ye çevirebiliriz.

bu konu hakkında daha detaylı bilgi verebilir misin? bende bi denemek istedim yapabilirsem bende yardım etmek isterim

#2 OZ.

• Mobildepocu
  • 280 Mesaj sayısı:

Gönderim tarihi: 27 / Ekim / 2009 / Salı - 20:58

Alıntı

Alıntı

Aslında yazmak aşırı zahmetli bir iş eğer tarayıcı ile scan edebilirsen çok güzel olur yada cep telefonu veya dijital fotoğraf makinesi ile düşük çözünürlükte fotoğraflarını çekebilirsen onları da bilgisayara atabilirsen fotoğrafları biz birleştirip pdf ye çevirebiliriz.

bu konu hakkında daha detaylı bilgi verebilir misin? bende bi denemek istedim yapabilirsem bende yardım etmek isterim

yazıcıda tarayıcı özelliği varsa tarıyorsun kitabı sonra bunları tek tek worde ekleyip (sayfalar peşisıra) kaydetip pdf ye çeviriyorsun sonra upload ediyorsun rapide işte bu kadar...

#3 sawgent

• Administrators
  • 8.342 Mesaj sayısı:
  • YerAkhisar

Gönderim tarihi: 27 / Ekim / 2009 / Salı - 21:18

asıl konu ile alakasız olduğu için tarafımdan bölündü..

tam olarak şu şekilde oluyor;

1- öncelikle bir tarayıcı(scanner) yada tarayıcı özelliği olan bir adet yazıcıya(all in one) sahip olmak gerekiyor
2- bu aşamada yapılacak seçim önemli.kitabı tek sayfa olarak yada karşılıklı çift sayfa olarak tarıyorsun.tarama sonucu ya resim formatında yada direkt olarak word dosyası formatında olabilir.bu seçimi tarama esnasında kullandığın program içerisinde seçmen gerekli.direkt word dosyası olarak tarama işlemi tercih edilen şeklidir.ancak bu yöntemde kelimelerin tanınması bazen mümkün olmuyor ve saçma harfler,kelimeler ortaya çıkabiliyor.bu sebepten dolayı en çok tercih edileni resim formatında kaydetmek oluyor.tarama ne kadar net ve okunaklı olursa word e geçirmek o derece kolaylaşır.
3- gerekli tercih yapıldıktan sonra yapılan her tarama karışıklık olmaması için peşisıra numaralandırılır.
4- normal şartlarda kitabı tarama işlemi bitmiştir. bundan sonrası yine tercihe bağlıdır.istenilirse;
-resim formatında klasör olarak
-resimleri word dosyasına her resim bir sayfaya gelecek şekilde ekleyip tek word dosyası halinde
-resimler direkt olarak pdf yapılarak
-resimler önce word e aktarılıp sonra word dosyasından pdf yapılarak
-vb çeşitli dolaşımlı yollarla farklı biçimlere çevrilerek

son haline getirilebilir.

sitemizdeki uygulamalarda genellikle son hallerine ben getiriyorum.adobe'un profesyonel pdf programını kullanıyorum ve bununla her türlü ayarlama,kısıtlama ve düzenlemelerini yapıp ekliyorum.

ellerindeki Türkçe çeviri kitapları bu şekilde paylaşarak bizlere destek olmak isteyen üyelerimiz "siirlerefendisi" yada bana (Bad_Sector) özel mesaj ile ulaşarak gerekli bilgileri alabilirler.

Site,üye ve modlarla ilgili her türlü soru ve sorunlarınızı özel mesaj ile iletiniz

Dosyalarımın şifreleri mobildepo.com dur

#4 gokche53

• Mobildepocu
  • 212 Mesaj sayısı:

Gönderim tarihi: 27 / Ekim / 2009 / Salı - 22:10

ben fotoğraf makinesiyle ilgili olan kısım hakkında sormuştum gerçi orda belirtmemişim hata bende  :)  malesef tarayıcı çalışmıyor o yüzden fotoğraf makinesiyle çeksem de yollasam size ya da cep telefonuyla? çözünürlüğü ne kadar olmalı belli bir kriter var mı o konuda? fln fln :kafavur:

#5 sawgent

• Administrators
  • 8.342 Mesaj sayısı:
  • YerAkhisar

Gönderim tarihi: 27 / Ekim / 2009 / Salı - 22:15

fotoğraf makinası yada cep telefonunun kamerası ile de farklı değil.sonuçta tarayıcı ile yapılan taramada da resim olarak kaydetme işlemi ile aynı aşamalar geçerli.

çözünürlükte belli bi kıstas yok.mümkün olduğunca yüksek olması tercih edilir.tabi tarayıcı çok yüksek çözünürlüklerde tarayabildiği için daha iyi sonuç alınır.telefon yada fotoğraf makinasında elin titremesi,çözünürlüğün düşük olması,yeterli ışığın uygun açıdan alınamaması gibi durumlar söz konusu olunca sonuç tarayıcı kadar iyi olmayabiliyor.bunlar aşıldığı takdirde tarayıcıdan hiçbir farkı kalmaz.

ek bilgi olarak, word dosyası haline getirme işlemi "abyy fine reader" gibi ocr yazılımları ile direkt resim dosyasından da yapılabiliyor.yani iyi taranmış bir resim yada iyi çekilmiş bir fotoğraftan da word dosyası elde edilebilir.

Site,üye ve modlarla ilgili her türlü soru ve sorunlarınızı özel mesaj ile iletiniz

#6 Nixie iLosh

• MobilGirl
  • 36 Mesaj sayısı:
  • YerBursa

Gönderim tarihi: 06 / Eylül / 2010 / Pazartesi - 14:20

peki bazıları metin biçiminde oluyor yine kitap sayfası gibi ama yazı halinde. onu yapması zor mu? nasıl yapılıyor?
Selenator <3
Mrs. Somerhalder <3
Rose Hathaway is the best! (My role model) <3

#7 sawgent

• Administrators
  • 8.342 Mesaj sayısı:
  • YerAkhisar

Gönderim tarihi: 06 / Eylül / 2010 / Pazartesi - 15:24

evet oldukça zor olduğunu söyleyebilirim.ocr işlemi deniliyor buna.elinizdeki metni tarayıcıdan tarattığınızda program harfleri otomatik olarak tanıyıp en yakın benzettiği harf olarak dijital ortama aktarıyor.benzetme yöntemi kullanıldığından ufak yazım hataları yada mürekkep hataları kelimeyi saçma hale getirebiliyor.

1 Kullanıcı bu konuyu okuyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli üye