arkadaşlar HTC Touch (P3450) kullanan var mı?
Siz de kalibrasyon sorunu yaşıyosanız lütfen yazın kafayı yicem..
Günde 20defa Settings-Screen-AlignScreen yapmaktan bıktım sorun yazılımsal bişey mi??
(WM 6.1 yüklü)
HTC Touch Kalibrasyon Sorunu
Started by mertcankarsi, 27 / 08 / 09 13:37
8 replies to this topic
Gönderim tarihi: 27 / Ağustos / 2009 / Perşembe - 13:37
-----------------------
HTC Touch P3450
Windows Mobile 6.0 Professional
-----------------------
HTC Touch P3450
-----------------------
Gönderim tarihi: 27 / Ağustos / 2009 / Perşembe - 13:56
Sorununu uzunca araştırdım kimi orjinal olmayan parçalardan kaynaklandığını yazmış kimi bu sorun çıktıktan sonraki programlardan birinden dolayı yazmış.
Çözüm olarak kayıt defterinde bu kalibrasyon ayarları varmış onu her köşenin numarası aynı oranda artan ÅŸekilde mi yoksa aynı mı öyle birÅŸey olacakmış senin telefonda bunlar aynı deÄŸil bu yüzden öyle kullanıyorsun.
şimdilik araştırmaya devam ediyorum
Çözüm olarak kayıt defterinde bu kalibrasyon ayarları varmış onu her köşenin numarası aynı oranda artan ÅŸekilde mi yoksa aynı mı öyle birÅŸey olacakmış senin telefonda bunlar aynı deÄŸil bu yüzden öyle kullanıyorsun.
şimdilik araştırmaya devam ediyorum
Gönderim tarihi: 27 / Ağustos / 2009 / Perşembe - 17:39
evet bende öyle tahmin ettim (bilgisayar programcısıyım)
tahminimce o verileri/değişkenleri RAM'de yada kayıt defteri artık nerede saklıyorsa onu kaydetmekte sorun yaşıyo olabilir yada ben bi programı açınca o veriler yok olup default hale geliyo olabilir. ama bunu nasıl aşacağız..
tahminimce o verileri/değişkenleri RAM'de yada kayıt defteri artık nerede saklıyorsa onu kaydetmekte sorun yaşıyo olabilir yada ben bi programı açınca o veriler yok olup default hale geliyo olabilir. ama bunu nasıl aşacağız..
-----------------------
HTC Touch P3450
-----------------------
HTC Touch P3450
-----------------------
Gönderim tarihi: 27 / Ağustos / 2009 / Perşembe - 21:20
çözümü şimdi buldum sabahtan beri araştırıyorum..
Align Screen yaparken sırayla 5nokta seçiyoruz ya(orta, solüst, solalt, sağalt, sağüst) oralara dokunurken 2sn bekleticekmişiz yani dokunup çekmiycez. zaten 2sn bekleyince kalibrasyon +'sı sıradaki yere kayıyo...

umarım bu sorunu yaşayan herkes bu siteyi bulur ve kurtulur.. sırf bunun için ekranı değiştirip 100lira kazık yiyenler olmuş..
Align Screen yaparken sırayla 5nokta seçiyoruz ya(orta, solüst, solalt, sağalt, sağüst) oralara dokunurken 2sn bekleticekmişiz yani dokunup çekmiycez. zaten 2sn bekleyince kalibrasyon +'sı sıradaki yere kayıyo...
umarım bu sorunu yaşayan herkes bu siteyi bulur ve kurtulur.. sırf bunun için ekranı değiştirip 100lira kazık yiyenler olmuş..
-----------------------
HTC Touch P3450
-----------------------
HTC Touch P3450
-----------------------
Gönderim tarihi: 28 / Ağustos / 2009 / Cuma - 09:10
Kalibrasyon ayarı oldukça basittir fakat tabi ilk defa karşılaşanlar ne olduğunu çözemiyor. Ekranda ingilizce olarak artının ortasına dikkatlice basılması gerektiğini yazıyor, dikkatliceden kasıt kalemle basılmalı, noktasal algılamalı ekran olduğu için bunlar parmakla basılması durumunda istenilen noktaya basılamayabiliyor.
İnsanlarımız aynen bilgisayara oyun program vs kurarken hiç okumadan "next" "next" diye yardırırken alışanlık haline gelmiş, arada farklı şeyler çıkıyor doğru seçenek işaretlenmediği için sonra da aaa ne oldu oluyor.
Sözüm sana değil genel konuşuyorum lütfen ilgi dikkat, İnsanlarımız sürekli birşeyler yapıyorlar fakat çoğu herkes öyle yapıyor diye yapıyor "günlük hayatta nerdeyse herşey" neden yapıyorum diye beynini azıcık sıkıntıya sokamıyor ne gerek diye.
iyigünler
İnsanlarımız aynen bilgisayara oyun program vs kurarken hiç okumadan "next" "next" diye yardırırken alışanlık haline gelmiş, arada farklı şeyler çıkıyor doğru seçenek işaretlenmediği için sonra da aaa ne oldu oluyor.
iyigünler
HTC HD2 Leo 8GB
Samsung L700 2GB ///PSP Fat 5.00 m33 8GB Beyaz
Mazda Sevenlerin Bulu�ma Noktas� ::: Mazda Club T�rkiye
http://www.mazdaclubtr.com
Gönderim tarihi: 28 / Ağustos / 2009 / Cuma - 10:30
evet orayı okumadım o benim hatamdı 
ama bende önceden LG KF700 vardı onun kalibrasyonu sadece dokunup çekmeye yetiyodu ve hiç bozulmuyodu bu da öyledir diye hiç okumadım (aynen üstte anlattğın gibi=) )
ama hala biraz kayma oluyo eskisi kadar büyük olmasada hala sorun ne olabilir..
ama bende önceden LG KF700 vardı onun kalibrasyonu sadece dokunup çekmeye yetiyodu ve hiç bozulmuyodu bu da öyledir diye hiç okumadım (aynen üstte anlattğın gibi=) )
ama hala biraz kayma oluyo eskisi kadar büyük olmasada hala sorun ne olabilir..
-----------------------
HTC Touch P3450
-----------------------
HTC Touch P3450
-----------------------
Gönderim tarihi: 28 / Ağustos / 2009 / Cuma - 16:36
LGde kapasitif ekran vardır notebooklardaki touchpad gibi, parmağa göredir. Fakat windows cihazların ekranı noktasal algılamaya göre tasarlanmıştır küçük butonlara net basabilmek için. O yüzden ekrana noktasal olarak biraz sert basılması gerekiyor. Kalem kullanmalısınız veya tırnağınızın köşesini uzatın.
HTC HD2 Leo 8GB
Similar Topics
![]() |
Kamp sorunu devam ediyorStarted by mobildepo, 05/18/12 |
|
|
|
![]() |
Android Uygulama One Touch Battery Saver Pro v2.7Started by mobildepo, 05/16/12 |
|
|
|
![]() |
Android Uygulama One touch Drawing v1.1.2Started by mobildepo, 05/15/12 |
|
|
|
![]() |
Android Uygulama Todo.txt Touch v0.8.3Started by mobildepo, 05/15/12 |
|
|