İçeriğe atla

• Facebook ile giriÅŸ yap Twitter ile giriÅŸ yap OpenID ile giriÅŸ yap Windows Live ile giriÅŸ yap Log In with Google      GiriÅŸ Yap   
  • Kayıt Olun

- - - - -

Çin Malı Telefon alırken Dikkat edin

• Bu konuya cevap yazamazsınız
9 replies to this topic

#1 siirlerefendisi

Administrator

• Administrators
  • 6.694 Mesaj sayısı:

Gönderim tarihi: 18 / Ağustos / 2009 / Salı - 17:02

Bu yazıda özellikle ülkemizde artar Çin malı sahte telefonları alırken dikkat edeceÄŸiniz noktaları yazacağım.

Öncelikle Çin malı telefonlar gerek malzeme kalitesinin düşük olması gerek iÅŸciliÄŸin ucuz olmasından dolayı piyasada çok ucuza satılmaktadır. Orjinal ürünlerin 5'te bir hatta 6'da bir fiyatına satılmaktadır. Bu da ister istemez dikkat edilmesi gereken konuları ortaya çıkarmaktadır.

Bunlardan ilki bu tip telefonların birçoğunda java desteği yoktur. Yani sonradan telefonunuza oyun uygulama yüklemek istediğinizde ortada kalırsınız.

İkincisi SAR yani yaydığı radyasyon oranı çok yüksektir. Özellikle bilim adamları bu tip kalitesiz malzemelerdne üretilen telefonların SAR deÄŸerinin çok yüksek olduÄŸunu normal telefonların 5 ile 10 katı daha fazla radyasyona tabi tuttuÄŸunu açıklamışlardır. Bu oran belki kısa sürede bize zarar vermeyebilir ancak kirlenen dünyada uzun vadede hiç beklemediÄŸimiz zararlar verebilir.

Bu tip telefonların çoÄŸu ülkemize kaçak yollarla gelmektedir. Özellikle önde gelen firmaların (Nokia,iPhone,Samsung vs.) piyasada tutulmuÅŸ modellerinin sahtelerine dikkat etmeniz gerekmektedir. Kesinlikle bu ürünlerin kayıtlı olduÄŸunu belgeli görmeden almayın. Dört gün sonra telekominikasyon tarafından kaçak deyip kapanırsa maÄŸdur olursunuz hiçbir hak iddia edemezsiniz.

Ürünün teknik özelliklerine çok dikkat edin. Üzerinde yazan özelliklere aldanmayın. Özellikle kamera özelliklerine dikkat edin. Kalitesiz 3-5 dolarlık kameralar takılmaktadır. 3-5 Megapixelli kameralı deyip aldığınız telefon ilk çıkan kameralı telefonların kalitesinde fotoÄŸraf çekmektedir. Buda sizi hayal kırıklığına uÄŸratır.

Replika ürünler yani bire bir kopyası ürünlere dikkat edin. ÅŸunu hiçbir zaman unutmayın hiçbir firma hiçbir firmanın ürününü izin almadan bire bir üretemez. Bu dünyanın her yerinde yasaktır. Telif hakları kanununa göre dünyanın hangi ülkesinde olursanız olun kimse bire bir üretemez bu sahteciliÄŸe girer. Bu yüzden Özellikle Sahibinden.com ve gittigidiyor.com gibi açık artırma sitelerinde satılan telefonlar birebir aynı deÄŸildir.
Örnek verirsek: Nokia N96 piyasa fiyatı 1200-1300 tl arasında deÄŸiÅŸmektedir. Bu orjinal fiyatıdır. Çinden gelen modeli ise 200 TL gibi komik bir rakama satılmaktadır. Farklarına gelince

1- orjinalinde symbian iÅŸletim sistemi var - Sahtesinde yok
2- Orjinalinde wi-fi ve gps var - sahtesinde bu özellikler yok
3- orjinali 16 gb hafızalıdır - sahtesi 2 gb hafıza kartıyla geliyor.
4- orjinali 5 mp kameralıdır - sahtesi 2 mp kameralıdır ve carl zeiss değildir o yazı yanıltmacadır

Yukarıdaki farkları gördünüz. Orjinali ile arasında dağlar kadar fark vardır. Fiyatıda ona göre farklıdır. Sizlere bunu yazmamın sebebi; önce alışveriş sitelerinde orjinaline bakıp özellikleri güzel deyip sonra bu gibi bire bir kopyalarını aldığınızda hayal kırıklığına uğramayın. Birçok kişi bu tip cihazların özelliklerini yazmıyor. Buda sizleri mağdur edecektir.

Buradaki amaç almayın değildir. Sadece alırken bu tip özelliklere ve yukarıdaki konulara çok dikkat edin.

Teşekkür ederiz
Mobildepo.com Ekibi

#2 naz55

• MobilGirl
  • 453 Mesaj sayısı:
  • YerSamsun

Gönderim tarihi: 18 / Ağustos / 2009 / Salı - 19:35

ama en iyisi çin malı ve çok ucuz telefon almamak.. ( tabii sadece telefon değiL..)

Gönderilen Resim

[color=maroon][size=13pt]Ben umutsuzlu�un oldu�u yerde umudumu kaybetmeden y�r�meyi bilirim.! ..

Her y�r�d���m yolda �AKILLAR her durdu�um yerde �AKALLAR olsa ne yazar !! ..

Tarihi ben yazd�m tarih'tende ben Silerim !!!!!

Gönderilen Resim

#3 FSM_78

• Mobildepocu
  • 155 Mesaj sayısı:

Gönderim tarihi: 18 / Ağustos / 2009 / Salı - 19:39

Ya usta bu konu çok önemli paylaştığın için teşekkürler.Sen bu konuyu sabitlesen iyi olur.
Zulmü alkýþlayamam, zalimi asla sevemem;
Gelenin keyfi için geçmiþe kalkýp sövemem.
Yumuþak baþlý isem, kim dedi uysal koyunum
Kesilir belki, fakat çekmeye gelmez boyunum!

#4 mazda3

• Emekli Yönetici
  • 1.517 Mesaj sayısı:
  • Yeristanbul_kayseri

Gönderim tarihi: 19 / Ağustos / 2009 / Çarşamba - 08:21

Sabitlemeye gerek yok. ;)

Çin malı telefonlar radyasyon bakımından zararlı olabilirler ama yeni modellerinde bunların önüne geçiliyor artık.

Çin malı telefon yerine "MP5" olarak adlandırılan (aslında mp5 diye birÅŸey yok sadece silah modeli "akrep" var :) ) Medya oynatıcılar tercih edilebilir. üzerinde birçok özellikle geliyor. TV özellikli mp3 çalarlar bile artık var.

şöyle bir olay daha var. Çakma iphone alıp sim kart takmadan mp3 çalar olarak kullanabilirsiniz sanırım açılması için simkart ÅŸart deÄŸil bu cihazlarda. diÄŸer bütün özelliklerinden de faydalanabilirsiniz ama bir süre sonra riski göze alıp sim kart takarsınız büyük ihtimalle :D
HTC HD2 Leo 8GB

Samsung L700 2GB ///PSP Fat 5.00 m33 8GB Beyaz

Mazda Sevenlerin Bulu�ma Noktas� ::: Mazda Club T�rkiye
http://www.mazdaclubtr.com

#5 asi55tr

• MobilMan
  • 1 Mesaj sayısı:

Gönderim tarihi: 20 / Eylül / 2010 / Pazartesi - 20:30

ya arkadaÅŸlar konu güzel arkadaşımız herkesi aydınlatmak istiyor ve çin malı tel. alırsanız hüsrana ugrarsınız diyor hepsi dogrudur ama bende diyorum ki örnek  N96 1200 tl diyor kardeÅŸim bu normal ÅŸartlarda  1200tl yi bırakın 200 tl bile masrafı olmuyor firma tarafından yapılırken,firmalarda biraz insaf etsin verdigim iki fiyatın arasındaki farka dikkat edin  bu kadar pahalı olmasıda insanları kaçak mal veya çin malı her neyse ona yönlendiriyor ister isttemez.sizce o çin malı dedigimiz telefonlarıda  çıkıyor olamaz mı? her  ÅŸeyi düşünmek lazım. dikkat edin dünyada yasal olarak telefon üreten firmalardan hiç ÅŸikayet duydunuz mu? bu yasagın önüne geçmeliyiz veya herhangi birÅŸey, ben duymadım duyan varsa belgelesin ki herkes burada ve tüm sitelerde görsün ögrensin... yalnış anlamayın beni bben firmaları suçlamıyorum sadece bir olasıılık olamaz mı diyorum. herÅŸeyi düşünmek gerekli bu zamanda...http://[color=green][font=arial][size=10pt][/size][/font][/color]

#6 sawgent

• Administrators
  • 8.342 Mesaj sayısı:
  • YerAkhisar

Gönderim tarihi: 20 / Eylül / 2010 / Pazartesi - 21:08

mesajında tutarsızlık var.

hem diyosun mesajda yazılanlar doğru hem de fiyatları çok farklı diyorsun.e normaldir zaten konudakiler doğru olduğu için fiyatları arasında uçurum var.çin malı cihazlarda da orjinal telefonların özellik ve kaliteleri olsa onlarda 1200 lira olurlardı herhalde.

bir de adamlar niye onlara yönlendirsin ki kendi cihazları dururken.hadi yönlendiriyor diyelim bu da onların işine gelir.zira çin malı cihaz kullananlar memnun kalmayıp "ahhh nokia ahhh gözünü seveyim.pahalı mahalı ama adamlar yapıyolar işte" dedirtip yine kendi cihazlarını sattırıyorlar.

Site,üye ve modlarla ilgili her türlü soru ve sorunlarınızı özel mesaj ile iletiniz

Dosyalarımın şifreleri mobildepo.com dur

#7 Sebastian.

• Administrators
  • 6.935 Mesaj sayısı:
  • YerIstanbul

Gönderim tarihi: 21 / Eylül / 2010 / Salı - 08:57

ucuz kuzu dan kuzu tandır yapılmaz Oo

edit: tandır olsa da yesek :-\

"Ölüm ne zaman ve nereden gelirse gelsin; Mezarıma siyah beyaz güller atılacaksa, Mezar taşıma Beşiktaş yazılacaksa, Böyle ölüm hoş gelsin sefa gelsin..."

Gönderilen Resim
Dell Inspiron 1520
Gönderilen Resim

1 Kullanıcı bu konuyu okuyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli üye